Lykkestrategi: Udstråling


Vores kropssprog er et spejl af vores indre følelser. Når vi er sur vender mundvigene nedad, når vi er glade vender de opad. Når vi er stolt har vi rank ryg mens vi falder sammen, når vi er triste. Vores følelser påvirker vores kropssprog – det ved de fleste af os. Mere overraskende er det nok, at det også går den anden vej. Ved at ændre på vores kropssprog, kan vi påvirke vores følelser og dermed vores lykke. Ved at opføre os som om vi er lykkelige, ranke ryggen, smile og udvise begejstring, så tror vores krop at vi faktisk er lykkelige.

Derudover har en stærk udstråling den positive effekt, at folk omkring os opfatter os som glade og mere lykkelige, hvilket gør os mere imødekommende. Når vi er mere imødekommende øger vi sandsynligheden for, at vi får smil tilbage, at folk indleder en dialog, som kan føre til nye sociale relationer, som igen kan åbne døre for nye muligheder i vores liv. Når vi smiler til verden, så smiler den tilbage – det er mere end blot et fyndord på en Gajol-pakke. Små børn bruger smil til at sikre sig opmærksomhed og kontakt, præcis den samme strategi, virker også for voksne – det har vi blot glemt.

Vi kan altså starte en positiv opadgående spiral, ved at ændre vores kropssprog.

En af de mest sete TED-talks er af Amy Cuddy, som netop taler om dette fænomen. Det er videnskabeligt bakket op, at hvis vi udviser de fysiske tegn på lykke, kommer vi også til at føle det. Det samme går den anden vej. Hvis vi udviser tegn på depression og apati, så er det de følelser, vi gennemsyres af.

Strategier for at udstråle lykke og styrke


Aflur og kopier rollemodeller

Strategien er simpel, vi skal opføre os som om vi er lykkelige. Hvis vi er i tvivl om hvordan det ser ud, så betragt et af vores forbilleder, hvordan opfører han eller hun sig? Hvordan er kropssproget? Meget åbent, afmålt eller lukket? Er der mange store og varme smil, konstant små smil eller neutral mund? Er energien smittende, neutral eller måske drænende? Med en lille smule træning bliver det tydeligt, at imødekommende mennesker har mange af de samme karakteristika, herunder smil, rank ryg og god energi.

  • Aflur hvordan glade, lykkelige og succesfulde mennesker opfører sig, deres kropssprog, holdning og mimik
  • Find den stil der passer os, så vi stadig er autentiske
  • Gå i gang med at efterlign!
  • Reflekter over, hvordan dagen har været anderledes. Fik vi flere smil, flere henvendelser? Hvordan var dagen, var den sjovere og bedre? Var der færre negative tanker og bekymringer?

Gør det i nogle dage eller uger og bemærk effekten, indtil det til sidst bliver en naturlig del af os.

Smil

Det mest simple trick til at opnå større lykke, er smilet. Vi vælger selv, hele tiden, om vi vil smile eller udstråle en anden sindsstemning. Smil kan faktisk virke terapeutisk. Smil kan lindre stress, booste vores immunsystem og smitter ofte andre. Smil er en lille vitaminpille for sjælen.

Så smil mindst 10 gange om dagen – til sidst bliver det en god vane, der bringer meget godt med sig.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.